De tiende editie van An Innovative Truth - Kennis- en netwerkcongres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie vindt dit jaar plaats op dinsdag 23 oktober aanstaande. Deze jubileumeditie heeft als thema "ICT - Sustainability, Innovation and Hightech: a digital revolution". De locatie is de Novio Tech Campus te Nijmegen.
lees meer
An Innovative Truth x - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie: CT - Sustainability, Innovation and Hightech: a digital revolution
De editie van dit jaar heeft als thema "Sustainability, Innovation and Hightech: a digital revolution" en focust op de cruciale rol van Informatie- en communicatietechnologie voor Duurzaamheid en Innovatie.
Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, zes thematracks met workshopsessies, individuele sessies, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van
Grieken.
An Innovative Truth x is geen commercieel congres. Het doel van het congres is de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en ICT toepassend bedrijfsleven (de energiewereld) op het terrein van "ICT, Duurzaamheid & Innovatie" te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen. Het congres richt zich op high level stakeholders uit de vier voormelde doelgroepen, die samenwerking en draagkracht kunnen propageren en tevens in staat zijn om met verschillende
partijen kansrijke uitdagingen (proactief) op te pakken.
An Innovative Truth x - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Isatis Group, Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT.
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite
An Innovative Truth x.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.aninnovativetruth.nl/2018 »
De negende editie van An Innovative Truth - Kennis- en netwerkcongres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie vindt dit jaar plaats op maandag 19 juni aanstaande. De editie van dit jaar heeft als thema "ICT - The Enabler for Sustainability & Innovation". De locatie is de Novio Tech Campus te Nijmegen.
lees meer
An Innovative Truth IX - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie: CT - The Enabler for Sustainability & Innovation
De editie van dit jaar heeft als thema "CT - The Enabler for Sustainability & Innovation" en focust op de cruciale rol van Informatie- en communicatietechnologie voor Duurzaamheid en Innovatie.
Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, zes thematracks met workshopsessies, individuele sessies, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van
Grieken.
An Innovative Truth IX is geen commercieel congres. Het doel van het congres is de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en ICT toepassend bedrijfsleven (de energiewereld) op het terrein van "ICT, Duurzaamheid & Innovatie" te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen. Het congres richt zich op high level stakeholders uit de vier voormelde doelgroepen, die samenwerking en draagkracht kunnen propageren en tevens in staat zijn om met verschillende
partijen kansrijke uitdagingen (proactief) op te pakken.
An Innovative Truth IX - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Isatis Group, Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT.
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite
An Innovative Truth IX.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.aninnovativetruth.nl/2017 »
Op 28 & 29 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het Erasmus Energy Forum 2017 onder de titel "Accelerating the energy transition – paths to zero carbon energy".
lees meer
Erasmus Energy Forum 2017 - Accelerating the energy transition – paths to zero carbon energy.
Op 28 & 29 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het Erasmus Energy Forum 2017.
Het jaarlijkse Erasmus Energy Forum focust zich op het toekomstige energielandschap en digitale innovatie als belangrijkste aanjager van deze transitie. Het congres wordt voor de zesde keer georganiseerd door Erasmus Universiteit Rotterdam , in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en Smart
Circle.
De Business Day vindt plaats op woensdag 28 juni in het World Trade Center Rotterdam en de Science Day op donderdag 29 juni op Erasmus University Rotterdam’s Woudestein Campus.
Nadere informatie is beschikbaar via de website van het
Erasmus Energy Forum.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.rsm.nl/energyforum »
On May 18 - May 19, 2017 the Energy Open Workshop will take place at the University of Twente. Next to 25 presentations in parallel sessions there will be two keynote speakers and three invited lecturers, who give interesting insights in the development of the energy systems in their countries.
read more
Energy Open Workshop May 18 - May 19, 2017 University of Twente, Enschede, the Netherlands.
On May 18 - May 19, 2017 the Energy Open Workshop will take place at the University of Twente.
The preliminary program of the Energy-Open workshop is now available on the website
https://energy-open.nl/.
Next to 25 presentations in parallel sessions there will be two keynote speakers, who give interesting insights in the development of the energy systems in their countries:
- Henrik Lund (Aalborg University, Denmark): " Smart Energy Systems and the Danish Plans for Renewable Energy"
- Robert E. Hebner (University of Texas at Austin, USA): "The US Grid in the 21st Century; A Focus of UT R&D"
and three invited lectures given by
- Madeleine Gibescu (Eindhoven University of Technology),
- William van Niekerk (Liandon) and
- Pavol Bauer (Delft University of Technology).
The conference fee includes coffee and tea in the breaks, lunches, the dinner on Thursday and a booklet with the abstracts of the workshop. The fee is:
- before May 1st, 2017: € 100,- per person, per day (V.A.T. included)
- after May 1st, 2017: € 120,- per person, per day (V.A.T. included).
Registration for a single day is possible.
Further information, including registration and a preliminary program, is available via the website of
Energy Open.
sluiten
For more information, visit https://energy-open.nl/ »
De achtste editie van An Innovative Truth - Kennis- en netwerkcongres over Duurzame ICT & Energie vindt dit jaar plaats op maandag 20 juni aanstaande. De editie van dit jaar heeft als thema "It's all about Communication Technology". De locatie is het Flux gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven.
lees meer
An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT & Energie: It's all about Communication Technology
De editie van dit jaar heeft als thema "It's all about Communication Technology" en focust op de cruciale rol van communicatie technologie voor een toekomstbestendige maatschappij in het algemeen en (energie)netwerken in het bijzonder.
Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, drie thematracks met workshopsessies, rondleidingen, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van
Grieken.
An Innovative Truth VIII is geen commercieel congres. Het doel van het congres is de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en ICT toepassend bedrijfsleven (de energiewereld) op het terrein van "Duurzaamheid en ICT" in het algemeen en energie-efficiëntie in het
bijzonder te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen. Het congres richt zich op high level stakeholders uit de vier voormelde doelgroepen, die samenwerking en draagkracht kunnen propageren en tevens in staat zijn om met verschillende
partijen kansrijke uitdagingen (proactief) op te pakken.
An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT & Energie - wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van 3TU.Federatie, Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT.
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite
An Innovative Truth VIII.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.aninnovativetruth.nl/2016 »
Op 18 en 19 mei organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het Erasmus Energy Forum 2016 onder de titel "Redefining the Energy Landscape: Digital innovation as key enabler for the energy transition".
lees meer
Erasmus Energy Forum 2016 - Redefining the energy landscape: Digital innovation as key enabler for the energy transition.
Op 18 en 19 mei organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het Erasmus Energy Forum 2016. Onder de titel "Redefining the Energy Landscape: Digital innovation as key enabler for the
energy transition" zullen key opinion leaders uit wetenschap, politiek en het bedrijfsleven hun meest recente inzichten delen over de uitdagingen van de toekomstige energievoorziening.
Digitalisering en digitale innovaties, gecombineerd met de politieke focus op een efficiënte & concurrerende low-carbon economie, vereisen een complete herinrichting van de energiesector.
Het jaarlijkse Erasmus Energy Forum focust zich op het toekomstige energielandschap en digitale innovatie als belangrijkste aanjager van deze transitie. Het congres wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Erasmus Universiteit Rotterdam , in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en Smart
Circle.
De Business Day vindt plaats op woensdag 18 mei in het World Trade Center Rotterdam en de Science Day op donderdag 19 mei op Erasmus University Rotterdam’s Woudestein Campus.
Nadere informatie is beschikbaar via de website van het
Erasmus Energy Forum.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.rsm.nl/energyforum »
Van 5 tot en met 10 oktober 2015 vindt de Green Tech Week 2015 plaats.
lees meer
De Green Tech Week 2015
De Green Tech Week is de duurzaamste week in Oost-Nederland! Dit jaar kan je meer dan 30 activiteiten bezoeken in Oost-Nederland. Het programma-aanbod is zeer divers: van congressen, excursies, lunchsessies, inspiratiebijeenkomsten tot workshops of bedrijfsbezoeken, voor ieder wat wils! Elke dag staat in het
teken van een thema zoals Biobased Economy, Circulaire economie, Cleantech of duurzame energie en energiebesparing.
De dagthema’s van 2015 zijn:
Maandag: Cleantech
Dinsdag: Duurzame energie en Energiebesparing
Woensdag: Circulaire economie
Donderdag: Biobased Economy
Vrijdag: Duurzame mobiliteit
Zaterdag: Publieksdag
Nadere informatie is beschikbaar via de website van de
De Green Tech Week 2015.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.greentechweek.nl/ »
Van 21 tot en met 25 september 2015 vindt de vijfde editie van de Dutch Green Building Week plaats. Het thema van 2015 is "Groene Uitdaging".
lees meer
Dutch Green Building Week 2015
Van 21 tot en met 25 september 2015 vindt de vijfde editie van de Dutch Green Building Week plaats. Deze lustrum-editie staat volledig in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. Het thema van 2015 is "Groene Uitdaging". Bezoekt u ook een activiteit in deze
speciale editie van de DGBW? Bekijk het
programma voor alle activiteiten
Nadere informatie is beschikbaar via de website van de
Dutch Green Building Week 2015.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek https://www.dgbw.nl/ »
The event targets potential applicants to the calls for project proposals under the H2020 challenge "Secure, Clean and Efficient Energy".
lees meer
Info Day on the Horizon 2020 Work programme 2016-2017 ‘Secure, Clean and Efficient Energy’
The event targets potential applicants to the calls for project proposals under the H2020 challenge "Secure, Clean and Efficient Energy".
The new Work Programme for 2016-2017 in the area of H2020 energy research will be presented on 14 September, whereas in-depth sessions on various calls of the Work Programme will be held on 15 September. A brokerage event in the field of Energy Technologies will follow the info day on 16 September.
Nadere informatie is beschikbaar via de website van de
EC.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek
http://ec.europa.eu/research/index.cfm?pg=events&eventcode=0B56FA95-AFE0-D63B-DD0527FE301EC26C »
De komende maanden sluiten verschillende subsidieregelingen voor de Topsector Energie. De eerste gaan dicht op 15 september, de laatste op 15 december. Er is nog subsidie beschikbaar voor onder meer de DEI en Hernieuwbare energieprojecten. Alle regelingen sluiten op de aangegeven dag om 17.00 uur.
lees meer
Topsector Energie - Regelingen energie-innovatie bijna gesloten.
iDEEGO: t/m 15 september 2015
De in 2015 geïntroduceerde regeling innovatie Duurzame Energie en Energiebesparing Gebouwde Omgeving (iDEEGO) is een combinatie van vijf programmalijnen: zonnestroomtechnologie (PV), compacte conversie en opslag van thermische energie, multifunctionele bouwdelen, energieregelsystemen en -diensten,
en flexibele energie-infrastructuur. Het beschikbare subsidiebudget is ruim 15 miljoen euro.
BBE Innovatie: t/m 15 september 2015
De beschikbare 2,7 miljoen euro vanuit de Biobased Economy Innovatieregeling ondersteunt onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten gericht op de conversie van biomassa naar te vermarkten eindproducten. De programmalijnen zijn chemisch katalytische- en biotechnologische conversietechnologie.
Systeemintegratiestudies: t/m 6 oktober 2015
De haalbaarheidsregeling Systeemintegratiestudies biedt consortia de mogelijkheid om hun idee, concept, product of dienst dat kan leiden tot flexibiliteit in het energiesysteem gezamenlijk te verkennen. Nog voordat men een groter onderzoeks- of investeringsproject opzet. Het beschikbare budget is 0,75 miljoen
euro.
Early adopter: t/m 6 oktober 2015
Er is totaal een half miljoen euro vrijgemaakt voor MKB-ondernemers die optreden als leveranciers van energiebesparende technologieën. Of als zij dit in een consortium met een onderzoeksorganisatie doen, waarbij de MKB’er de technologie wil vermarkten en valideert bij potentiële eindgebruikers in de industrie.
Upstream Gas: t/m 20 oktober 2015
De Upstream Gas-regeling ondersteunt met een totaalbudget van bijna 1 miljoen euro de ontwikkeling en implementatie van innovatieve exploratie en productietechnologieën op het gebied van (on)conventioneel aardgas. Hiermee draagt de subsidie bij aan de Nederlandse ambitie om tot 2030 jaarlijks 30 miljard
kubieke meter aardgas te produceren uit kleine velden.
Systeemintegratie: t/m 20 oktober 2015
De Systeemintegratieregeling richt zich op onderzoek en ontwikkeling naar flexibiliteit in het energiesysteem. Dit zijn bijvoorbeeld projecten die kijken naar vraagsturing via Power2X, waarbij elektriciteit wordt omgezet in een chemische grondstof, gas- of vloeistofvormige energiedrager, warmte, stoom en/of koude.
Of die zich bezighouden met energieopslag. Hiervoor is 2,25 miljoen euro gereserveerd.
DEI: t/m 27 oktober 2015
De regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI) heeft een subsidiebudget van 20 miljoen euro en komt voort uit het Energieakkoord. Doel is om een ‘etalage’ van energie-innovaties te creëren, waardoor Nederlandse bedrijven gemakkelijker de sprong naar internationaal succes kunnen maken met hun producten,
processen of diensten. De regeling is bedoeld voor investeringsprojecten die het stadium van een prototype voorbij zijn en voor het eerst in de markt worden toegepast, nét voor (grootschalige) marktintroductie.
Hernieuwbare energie: t/m 15 december 2015
De regeling Hernieuwbare energie is nieuw sinds dit jaar. Deze richt zich op projecten die bijdragen aan het kosteneffectiever realiseren van 16 procent hernieuwbare energie in 2023. De regeling met een budget van 50 miljoen euro werkt op volgorde van indiening. Er is nog voldoende budget beschikbaar voor nieuwe
subsidieaanvragen.
Nadere informatie is beschikbaar via de website van
RVO.nl
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.rvo.nl/topsector-energie »
Op 18 en 19 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het vierde Erasmus Energy Forum. Onder de titel "Redefining the Energy Landscape: The transition towards decentralised sustainable energy." zullen key opinion leaders uit wetenschap, politiek en het bedrijfsleven hun meest recente inzichten delen over de uitdagingen van de toekomstige energievoorziening. Drie onderwerpen staan centraal tijdens het Forum: het strategie en beleidsperspectief, het stadsperspectief en het havenperspectief.
lees meer
Erasmus Energy Forum 2015 - Redefining the energy landscape: The transition towards decentralised sustainable energy.
Op 18 en 19 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het vierde Erasmus Energy Forum. Onder de titel "Redefining the Energy Landscape: The transition towards decentralised sustainable energy." zullen key opinion leaders uit wetenschap, politiek en het bedrijfsleven hun meest recente
inzichten delen over de uitdagingen van de toekomstige energievoorziening. Drie onderwerpen staan centraal tijdens het Forum: het strategie en beleidsperspectief, het stadsperspectief en het havenperspectief.
De conferentie beslaat ook dit jaar twee dagen: een "Business" dag (18 juni) en een "Science" dag (19 juni). Tot de toonaangevende sprekers op het Forum behoren onder meer Stephan Reimelt (CEO GE Europe), Ewald Breunesse (Manager Energy Transitions Shell Netherlands B.V.),
Ahmed Aboutaleb( burgemeester Gemeente Rotterdam), Allard Castelein (president-directeur Havenbedrijf Rotterdam), Vincent Everts (Trendwatcher on Technology Innovation) en Peter Molengraaf (voorzitter Netbeheer Nederland & CEO Alliander).
Tijdens het Forum worden de Erasmus Energy Business Award en de Erasmus Energy Science Award uitgereikt. De eerstgenoemde award gaat naar een persoon, organisatie of bedrijf met een innovatief concept of business model op het gebied van duurzame energie dat het meeste bijdraagt aan de kwaliteit van leven,
zakelijk succes of duurzaamheid in het algemeen. De Science Award gaat naar de beste posterpresentatie tijdens het Forum. Hierbij staat de combinatie van praktische toepasbaarheid en wetenschappelijk niveau centraal. Voor de Business Award en de postersessies kunnen nog tot en met 1 juni voordrachten worden
gedaan.
Het Erasmus Energy Forum 2015 wordt georganiseerd door het Erasmus Centre for Future Energy Business en wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Enexis, KPMG en partners Topsector Energie, Netbeheer Nederland, Stichting GreenICT, Stichting IIP Duurzame ICT Rotterdam Partners, Energy Live News, Eurelectric, Energy Delta Institute
en FuturENERGY. Founding partners zijn de Rotterdam School of Management, de onderzoeksschool ERIM en het Erasmus Trustfonds.
Nadere informatie is beschikbaar via de website van het
Erasmus Energy Forum.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.rsm.nl/energyforum »
De zevende editie van An Innovative Truth - Kennis- en netwerkcongres over Duurzame ICT & Energie vindt dit jaar plaats op maandag 15 juni aanstaande. De editie van dit jaar heeft als thema "Connecting Smart Grids". De locatie is het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven.
lees meer
Congres An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT & Energie: Connecting Smart Grids
De editie van dit jaar heeft als thema "Connecting Smart Grids" te interpreteren als verbindende slimme netwerken èn het verbinden van slimme netwerken.
Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken.
An Innovative Truth VII is geen commercieel congres. Het doel van het congres is de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en ICT toepassend bedrijfsleven (de energiewereld) op het terrein van "Duurzaamheid en ICT" in het algemeen en energie-efficiëntie in het
bijzonder te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen. Het congres richt zich op high level stakeholders uit de vier voormelde doelgroepen, die samenwerking en draagkracht kunnen propageren en tevens in staat zijn om met verschillende
partijen kansrijke uitdagingen (proactief) op te pakken.
An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT & Energie - wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van 3TU.Federatie, Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT.
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite
An Innovative Truth VII.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.aninnovativetruth.nl/2015 »
Op donderdag 26 maart organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), samen met TKI EnerGO, TKI Solar Energy en TKI Switch2SmartGrids, in Supernova - Jaarbeurs Utrecht een informatiebijeenkomst over de subsidieprogramma’s in 2015 van deze TKI’s.
lees meer
Informatiebijeenkomst tenders 2015 voor de TKI’s: EnerGO, Solar Energy en Switch2Smart Grids
26 Maart 2015 – Supernova, Jaarbeurs Utrecht
Op donderdag 26 maart organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), samen met TKI EnerGO, TKI Solar Energy en TKI Switch2SmartGrids, in Supernova - Jaarbeurs Utrecht een informatiebijeenkomst over de subsidieprogramma’s in 2015 van deze TKI’s.
Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over de prioriteitsthema’s van de programmalijnen waar de tender zich op richt. Er wordt uitgelegd wat er van u verwacht wordt als u een subsidieaanvraag indient en hoe uw subsidieaanvraag wordt beoordeeld.
Aansluitend vindt er een matchmaking plaats. Een netwerkmoment waar u onder leiding van de drie TKI’s in gesprek kunt gaan met potentiële projectpartners rond de vijf thema’s van het iDEEGO programma: zonnestroom PV systemen, compacte conversie en opslag van thermische energie, multifunctionele bouwdelen,
energieregelsystemen en -diensten, en flexibele energie-infrastructuur.
Ook kunt u uw projectidee bespreken met een adviseur van RVO.nl of een van de TKI’s.
Nadere informatie is beschikbaar via
deze link.
sluiten
Meer informatie over onder meer het programma en de inschrijving is beschikbaar via
http://www.tki-energo.nl/evenement/informatiebijeenkomst-tenders-2015-voor-de-tkis-energo-solar-energy-en-switch2smart-grids/ »
In 2015 zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor de Topsector Energie. De regelingen daarvoor zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de TKI’s (Topconsortia voor Kennis en Innovatie) van deze topsector. Op de website van RVO.nl vindt u een tabel met de subsidiemogelijkheden met de
openstellingsperiode en het subsidieplafond.
lees meer
Subsidieregelingen Topsector Energie: Vanaf 1 april kan men voor alle regelingen een aanvraag indienen!
In 2015 zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor de Topsector Energie. De regelingen daarvoor zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de TKI’s (Topconsortia voor Kennis en Innovatie) van deze topsector. Op de website van RVO.nl vindt u een tabel met de subsidiemogelijkheden met de
openstellingsperiode en het subsidieplafond.
Vanaf 1 april kan men voor alle regelingen een aanvraag indienen!
Nadere informatie is beschikbaar via
deze link.
sluiten
Nadere informatie is beschikbaar via http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/regelingen-topsector-energie-tse »
The conference will comprehensively explore the heating and cooling sector, including its role in achieving the EU's climate and energy objectives. It will initiate debate and build consensus on how to ensure full participation of the heating and cooling sector – which accounts for half of the EU's energy consumption - in the
energy transition.
lees meer
Heating and Cooling in the European Energy Transition
The conference will comprehensively explore the heating and cooling sector, including its role in achieving the EU's climate and energy objectives. It will initiate debate and build consensus on how to ensure full participation of the heating and cooling sector – which accounts for half of the EU's energy consumption - in the
energy transition. It is the opportunity to discuss with European and national policy makers, representatives from industry, businesses and consumers' representative bodies, professional organisations, NGOs, local and national authorities, academia, research institutions and relevant international organisations, on the
issues facing the heating and cooling sector.
The organisation kindly asks you to register by 20 February 2015 at the latest (compulsory).
Side events on 25 February 2015
Side events relevant to the conference's topic are organised on Wednesday 25 February 2015 (PM).
Location
The Charlemagne Building, rue de la Loi/Wetstraat, 170 –1049 Brussels
Aanmelden voor de conferentie kan via de
conferentiewebsite.
sluiten
Nadere informatie is beschikbaar via http://heating-and-cooling-in-europe.eu/ »
De Topsector Energie trapt dit jaar af met een minisymposium over STEM-projecten en een netwerkborrel. Acceptatie door de maatschappij en het brede publiek van technologische innovaties bepaalt uiteindelijk het succes van een innovatie. De Topsector Energie heeft daarom het sociaal innovatieprogramma STEM ingericht.
lees meer
Topsector Energie Symposium en netwerkborrel: aftrap Topsector Energie 2015
De Topsector Energie trapt dit jaar af met een minisymposium over STEM-projecten en een netwerkborrel.
Acceptatie door de maatschappij en het brede publiek van technologische innovaties bepaalt uiteindelijk het succes van een innovatie. De Topsector Energie is zich hiervan bewust en heeft daarom het sociaal innovatieprogramma STEM ingericht.
Tijdens het symposium met bijdragen van Tjerk Wagenaar en Jacqueline Cramer worden de resultaten van drie STEM-projecten gepresenteerd:
-
Jacqueline Broerse (VU) over My2030s Energy
-
Michel Handgraaf (WUR) over Energie besparen als anderen de rekening betalen
-
Marijn Rijken (TNO) over Energietransitie van onderop.
Het symposium begint om 14:30 uur en duurt tot 16:30 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Tertium. Aansluitend op het symposium is er volop gelegenheid om onderlinge banden te versterken, nieuwe contacten op te doen en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar.
Aanmelden voor het symposium en/of de netwerkborrel kan via de
website van de topsector Energie.
sluiten
Nadere informatie is beschikbaar via
http://topsectorenergie.nl/agenda/symposium-en-netwerkborrel-aftrap-topsector-energie-2015/ »
Tijdens Green Industry Event - The Circular Economy wordt het thema "The Circular Economy" vanuit verschillende invalshoeken belicht.
lees meer
Green Industry Event - The Circular Economy
Tijdens dit event wordt het thema "The Circular Economy" vanuit verschillende invalshoeken belicht. Prof. dr. Jan Jonker, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen en al jaren vaste klant in de Duurzame Top 100 van Trouw, is deze middag key-note spreker.
Daarnaast geven verschillende ondernemers en politici hun visie op dit nieuwe economische business model en krijgen bezoekers volop de ruimte om zich te mengen in de discussie.
Het programma duurt van 14.00 -17.00 uur. De werkconferentie vindt plaats op donderdag 11 december 2014 op Industriepark Kleefse Waard, Westervoortsedijk 73, 6827 AV te Arnhem.
Nadere informatie en het volledige programma zijn beschikbaar via de
event-website.
Het aanmelden voor de bijeenkomst kan ook via deze website.
sluiten
Nadere informatie is beschikbaar via http://www.greentechalliances.nl/event/green-industry-event/ »
De werkconferentie van de Topsector Energie wordt in 2014 samen met de SER Borgingscommissie Energieakkoord georganiseerd.
lees meer
Werkconferentie Topsector Energie
De energietransitie is wat de Topsector Energie en de SER Borgingscommissie Energieakkoord verbindt. De werkconferentie van de Topsector Energie wordt in 2014 samen met de SER Borgingscommissie Energieakkoord georganiseerd. Zij willen samen bouwen aan de energietoekomst en willen u daarbij betrekken.
Het programma duurt van 9.30 -16.30 uur. De werkconferentie vindt plaats op donderdag 16 oktober 2014 in De Fabrique te Maarssen.
Nadere informatie en het volledige programma zijn beschikbaar via de
conferentie-website. Het aanmelden voor de bijeenkomst
kan ook via deze website.
sluiten
Nadere informatie is beschikbaar via http://www.topsectorenergie.nl/werkconferentie-topsector-energie »
Tijdens de Green Tech Week zijn er tal van activiteiten voor en door professionals in de energie- en milieutechnologie en andere geïnteresseerden.
lees meer
Green Tech Week
Tijdens de Green Tech Week zijn er tal van activiteiten voor en door professionals in de energie- en milieutechnologie en andere geïnteresseerden. Elke dag staat in het teken van een thema zoals circulaire economie, energiebesparing, duurzame energie en biobased economy. De Green Tech Week is een week vol
symposia, excursies, masterclasses, lunchsessies.
Deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen en alle activiteiten van de Green Tech Week zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma van deze week vindt u
hier.
Het initiatief voor deze week en de organisatie ervan is in handen van GreenTechAlliances (powered by kiEMT), de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Gelderland Valoriseert, SEECE), VNO-NCW Midden, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).
Nadere informatie is beschikbaar via de
Green Tech Week-website. Het aanmelden voor diverse evenementen kan ook via deze website.
sluiten
Het programma en meer informatie zijn beschikbaar via http://www.greentechweek.nl/ »
Ondernemers, burgers en professionals werken steeds vaker op vernieuwende manieren samen aan een andere, meer duurzamere samenleving. Dat leidt tot Nieuwe Business Modellen.
lees meer
"Mag ik jouw tijd tegen mijn energie, dan zorgen de buren weer voor jouw moeder."
Ondernemers, burgers en professionals werken steeds vaker op vernieuwende manieren samen aan een andere, meer duurzamere samenleving. Dat leidt tot Nieuwe Business Modellen. Voor het eerst is er nu inzicht in de succesfactoren van deze Nieuwe Business Modellen. Kern is waardecreatie die meer is dan geld
verdienen. Hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker presenteert een praktisch werkboek met een "Doe Het Zelf" methodiek voor het ontwikkelen van uw eigen Nieuwe Business Model. Het boek bevat o.a. tips en checklists, maar ook succesvolle Nieuwe Business Modellen ter inspiratie. Onmisbare
informatie voor iedereen die alleen of samen de stap wil zetten in de nieuwe deeleconomie!
Op het symposium maakt u kennis met de praktijk. Co-auteurs als Henry Mentink (MyWheels) gaan in workshops op de "doe het zelf" methodiek in. Daarnaast zijn er mensen zoals Marieke Hart (Thuisafgehaald) en Maria van er Heijden (Women on Wings) die een workshop geven over hun eigen succesvolle
Nieuwe Business Modellen. Tot slot gaan vertegenwoordigers van conventionele en nieuwe business modellen met elkaar in debat om succesvolle toepassingen aan het licht te brengen. Na afloop is er alle gelegenheid om met andere ondernemers en professionals van gedachten te wisselen.
Kosten: € 195,- (Symposium en Boek)
Aanmelden kan via
www.nieuwebusinessmodellen.info. Vol=vol.
Nadere informatie is beschikbaar via de
website van het symposium.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.nieuwebusinessmodellen.info »
De vierde editie van de Dutch Green Building Week vindt plaats van 22 t/m 26 september 2014.
lees meer
Dutch Green Building Week 2014
De Dutch Green Building Council organiseert van 22 tot en met 26 september 2014 de vierde editie van de Dutch Green Building Week. Deze week staat volledig in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling.
Het thema van de komende Dutch Green Building Week is Green Results. Dus: wat zijn de harde resultaten van alle duurzame inspanningen? Gelukkig zijn die er genoeg, getuige de vele activiteiten tijdens deze editie.
Het volledige programma van deze week vindt u
hier.
Nadere informatie is beschikbaar via de
Dutch Green Building Week-website. Het aanmelden voor diverse evenementen kan ook via deze website.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.dgbw.nl »
Holland High Tech organiseert op 23 september het HTSM roadmapevent van 2014: HTSM R&D for Societal Challenges. De bijeenkomst is van 13.00 tot circa 17.30 uur, met aansluitend een netwerkborrel.
lees meer
HTSM roadmapevent 2014
Holland High Tech organiseert op 23 september het HTSM roadmapevent van 2014: HTSM R&D for Societal Challenges.
Doel van het event is om u te informeren over de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen binnen HTSM en om duidelijk te maken welke link deze hebben met de maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast wil Holland High Tech onderzoekers en ontwikkelaars van grote en kleine bedrijven en
kennisinstellingen met elkaar in contact brengen om nieuwe ideeën voor samenwerking te initiëren.
De bijeenkomst start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en duurt tot circa 17.30 uur, met aansluitend een netwerkborrel.
Nadere informatie is beschikbaar via de
Holland High Tech-website.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.htsm.nl »
Van maandag 23 t/m vrijdag 27 juni 2014 vindt de EU Sustainable Energy Week - EUSEW - plaats. EUSEW is het belangrijkste evenement van Europa voor een meer duurzame energievoorziening in de toekomst. Tussen 23 en 27 juni 2014 worden in alle delen van Europa honderden evenementen georganiseerd
ter bevordering van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Ook u kan deelnemen aan deze festiviteiten!
lees meer
European Sustainable Energy Week EUSEW
Van maandag 23 t/m vrijdag 27 juni 2014 vindt de EU Sustainable Energy Week - EUSEW - plaats. EUSEW is het belangrijkste evenement van Europa voor een meer duurzame energievoorziening in de toekomst. Tussen 23 en 27 juni 2014
worden in alle delen van Europa honderden evenementen georganiseerd ter bevordering van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Ook u kan deelnemen aan deze festiviteiten!
Wie kan deelnemen?
Als energie-efficiëntie en hernieuwbare energie belangrijk voor u zijn, dan bent u een potentiële Energy Dag organisator. Organisatoren kunnen zijn:
-
- Een lokale of regionale overheid
-
- Een bedrijf, organisatie, Kamer van Koophandel en universiteit of een andere kennisinstelling
-
- Een consumentenorganisatie, een groep burgers of een NGO, een onderzoeksinstelling/ universiteit of een denktank.
Wat is een Energy Day?
Energy Days kunnen allerlei activiteiten zijn die energie-efficiëntie of hernieuwbare energie bevorderen - van tentoonstellingen, conferenties, online evenementen, optredens van rondleidingen, open dagen, workshops,
mediacampagnes, concerten en nog veel meer ...
Elk non-profit evenement in deze periode op het gebied van energie-efficiency en duurzame energie kan zich een energie-Day evenement noemen.
Volgende stappen?
Het kader
De EU Sustainable Energy Week is geïnitieerd door de Europese Commissie in 2005 en is het vlaggenschip evenement van de Duurzame Energie Europa-campagne voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie te bevorderen.
Nadere informatie is beschikbaar via de
EUSEW-website.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.eusew.eu »
Op 19 en 20 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het derde Erasmus Energy Forum. Onder de titel "Redefining the Energy Landscape" zullen key opinion leaders uit wetenschap, politiek en het bedrijfsleven hun meest recente inzichten delen over de uitdagingen van de toekomstige
energievoorziening. Drie onderwerpen staan centraal tijdens het Forum: EU beleid rondom de toekomstige energiemarkten, Smart Grids en nieuwe business modellen en de financiering van duurzame energieconcepten.
lees meer
Erasmus Energy Forum
Op 19 en 20 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business het derde Erasmus Energy Forum. Onder de titel "Redefining the Energy Landscape" zullen key opinion leaders uit wetenschap, politiek en het bedrijfsleven hun meest recente inzichten delen over de uitdagingen van de toekomstige
energievoorziening. Drie onderwerpen staan centraal tijdens het Forum: EU beleid rondom de toekomstige energiemarkten, Smart Grids en nieuwe business modellen en de financiering van duurzame energieconcepten.
De conferentie beslaat dit jaar voor het eerst twee dagen: een "Business" dag (19 juni) en een "Science" dag (20 juni). Tot de toonaangevende sprekers op het Forum behoren onder meer Allard Castelein (president-directeur Havenbedrijf Rotterdam), Hans ten Berge (secretaris-generaal EURELECTRIC),
professor Derek Blum (London Business School), professor Ad van Wijk (TU Delft), Mel Kroon (CEO TenneT), Peter Smink (CEO Nuon), Robbert-Jan Stegeman (CIO, Alliander) en Guido Dubbeld (CFO Eneco). Daarnaast zal Jonathan Porritt, mede-oprichter van het Forum for the Future een key note verzorgen tijdens een
exclusief networking diner op de "Business" dag.
Tijdens het Forum worden de Erasmus Energy Business Award en de Erasmus Energy Science Award uitgereikt. De eerstgenoemde award gaat naar een persoon, organisatie of bedrijf met een innovatief concept of business model op het gebied van duurzame energie dat het meeste bijdraagt aan de kwaliteit van leven,
zakelijk succes of duurzaamheid in het algemeen. De Science Award gaat naar de beste posterpresentatie tijdens het Forum. Hierbij staat de combinatie van praktische toepasbaarheid en wetenschappelijk niveau centraal. Voor de Business Award en de postersessies kunnen nog tot en met 20 mei voordrachten worden
gedaan.
Het Erasmus Energy Forum 2014 wordt georganiseerd door het Erasmus Centre for Future Energy Business en wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors Enexis, Eneco, Rabobank en KPMG en partners Rotterdam Climate Initiative, Stichting GreenICT, Stichting IIP Duurzame ICT en IIR. Founding partners zijn de Rotterdam School of Management, de onderzoeksschool ERIM en het
Erasmus Trustfonds.
Nadere informatie is beschikbaar via de website van het
Erasmus Energy Forum.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.rsm.nl/energyforum »
De zesde editie van An Innovative Truth - Kennis- en netwerkcongres over Duurzame ICT & Energie vindt dit jaar plaats op dinsdag 10 juni aanstaande. De locatie is Kasteel de Haar te Haarzuilens. De editie van dit jaar heeft als thema “Duurzaamheid, Sleutel tot succes” en betreft een exclusief event inclusief diner;
lees meer
Congres An Innovative Truth VI - Duurzaamheid, Sleutel tot succes
De editie van dit jaar heeft als thema "Duurzaamheid, Sleutel tot succes" en betreft een exclusief event inclusief diner; uitsluitend high level stakeholders als CEO's, CIO's, CTO's en hoogleraren ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Bij de
eerste editie van An Innovative Truth, die in 2009 door het Ministerie van Economische Zaken en Stichting GreenICT werd georganiseerd, werd
deze formule ook succesvol gehanteerd.
Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken. Sprekers die reeds hun bijdrage hebben bevestigd zijn onder meer:
-
- Sake Algra - CEO CGI Nederland
-
- Joris Laponder - Directeur Corporate Accounts Eneco
-
- Robbert-Jan Stegeman - CIO Alliander
-
- Roel Croes - Secretaris Stichting IIP Duurzame ICT
-
- Prof. Johann Hurink - Hoogleraar Universiteit Twente
-
- Prof. Nico Baken - Senior Strategist KPN en Hoogleraar Technische Universiteit Delft
Mocht u tot de doelgroep behoren, maar geen uitnodiging hebben ontvangen, neem dan contact op met de congresorganisatie. U ontvangt dan alsnog een uitnodiging. Om teleurstelling te voorkomen, vermelden we dat nog slechts beperkt plaatsen beschikbaar zijn.
An Innovative Truth VI is geen commercieel congres. Het doel van het congres is de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en ICT toepassend bedrijfsleven (de energiewereld) op het terrein van "Duurzaamheid en ICT" in het algemeen en energie-efficiëntie in het
bijzonder te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen. Het congres richt zich op high level stakeholders uit de vier voormelde doelgroepen, die samenwerking en draagkracht kunnen propageren en tevens in staat zijn om met verschillende
partijen kansrijke uitdagingen (proactief) op te pakken.
An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT & Energie - wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van CGI Nederland en Stichting GreenICT.
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite
An Innovative Truth VI.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.aninnovativetruth.nl/2014 »
Heeft u een goed idee om de output van zonne-energiesystemen te verbeteren? Zonne-energiesystemen esthetisch te integreren in infrastructuur- of bouwdelen en/of in (slimme) netwerken of opslagsystemen? Wilt u zelflerende regelsystemen of technische innovaties in combinatie met nieuwe energiediensten ontwikkelen?
Een doorbraak voor multifunctionele bouwdelen? Of heeft u een goed idee voor een optimaal energiesysteem in gebouwde gebieden, zoals innovaties in de ondergrondse opslag en ondiepe geothermie?
lees meer
TKI EnerGO en TKI Solar Energy bijeenkomst over nieuwe subsidieregelingen
Heeft u een goed idee om de output van zonne-energiesystemen te verbeteren? Zonne-energiesystemen esthetisch te integreren in infrastructuur- of bouwdelen en/of in (slimme) netwerken of opslagsystemen? Wilt u zelflerende regelsystemen of technische innovaties in combinatie met nieuwe energiediensten ontwikkelen?
Een doorbraak voor multifunctionele bouwdelen? Of heeft u een goed idee voor een optimaal energiesysteem in gebouwde gebieden, zoals innovaties in de ondergrondse opslag en ondiepe geothermie? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst die het TKI EnerGO en het TKI Solar Energy, in samenwerking met de
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVOnl) organiseren.
Doelgroep
Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die overweegt om een subsidieaanvraag in te dienen in één van de 2014 tenders van het TKI EnerGO (Energiebesparing in de Gebouwde Omgeving) of het TKI Solar Energy (Zonne-energie). Tijdens de bijeenkomst krijgt u gedetailleerde informatie over de prioriteitsthema’s van
desbetreffende tenders Er wordt uitgelegd wat er van u wordt verwacht wanneer u een subsidieaanvraag indient en hoe uw subsidieaanvraag wordt beoordeeld. Aansluitend aan deze informatiebijeenkomst is er de mogelijkheid om uw specifieke projectidee nader te bespreken met medewerkers van de TKI’s en medewerkers
van RVOnl.
Programma
9:30 - 9:45
9.45 - 10:30
10:30 - 11:00
11.00 - 11.30
11.30 - 13.00
11:45 - 13:30
|
Ontvangst en kennismaking
Laatste nieuws en toelichting op de inhoudelijke focus door het TKI Solar Energy en het TKI EnerGO
Indienen van aanvragen (procedures en aandachtspunten) door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.NL)
Algemene vragen
Bespreking van vooraf ingediende projectideeën
Netwerklunch
|
Nadere informatie is beschikbaar via de website van
TKI EnerGO.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.tki-energo.nl/nieuws/36/9%20april%20informatie%20en%20spreekuur%20subsidieregeling »
Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Horizon 2020 start op 1 januari 2014 en is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7).
Horizon 2020 krijgt een totaalbudget van ongeveer 80 miljard euro voor de periode 2014-2020.
lees meer
Concurrentiepositie versterken en maatschappelijke vraagstukken oplossen
Met Horizon 2020 wil de Europese Unie (EU) het concurrentievermogen van Europa vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. Daarnaast wil de EU het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen.
Bijvoorbeeld klimaatverandering, vergrijzing, voedselveiligheid en betaalbare duurzame energie.
Wie kan deelnemen aan Horizon 2020?
-
- Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie in internationaal verband
-
- Individuele onderzoekers
Waarom deelnemen aan Horizon 2020?
Horizon 2020 biedt zowel kennisinstellingen, bedrijven als individuele wetenschappelijke onderzoekers de mogelijkheid tot:
-
- Financiering van een innovatief project
-
- Het aantrekken of behouden van onderzoekers
-
- Het versterken van hun internationale netwerk
-
- Het opdoen van nieuwe kennis en expertise
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.agentschapnl.nl/subsidies-regelingen/horizon-2020/ »
Het 4e Symposium Groene ICT en Duurzaamheid wordt georganiseerd door SURF, AgentschapNL, SIG Groene ICT en Morgen, de landelijke studentenorganisatie voor een duurzame toekomst.
lees meer
Het 4e Symposium Groene ICT en Duurzaamheid wordt georganiseerd door SURF, AgentschapNL, SIG Groene ICT en Morgen, de landelijke studentenorganisatie voor een duurzame toekomst. Er staan 36 presentaties uit diverse tracks op het programma, waaronder: Naar een e-Waste beleid en praktijk; Hoe volwassen is
Groene ICT in het HO?; Groene ICT in het onderwijs; wat moeten ICT-studenten weten?; Een Groene Cloud en een duurzaam datacenter; Slimme energie en Smart Grids.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.surfsites.nl/duurzaamheid/symposium/ »
Seminar on "The Future of the Energy Supply", which will take place at the University of Twente on the occasion of the PhD defense of Stefan Nykamp. Three distinguished speakers from different network companies will give their view on future developments in the energy supply.
lees meer
We cordially invite you for a seminar on "The Future of the Energy Supply", which will take place at the University of Twente on the occasion of the PhD defense of Stefan Nykamp.
Date: Friday, October 18
th, 2013; 13.00-18.00
Three distinguished speakers from different network companies will give their view on future developments in the energy supply:
-
Prof.dr.ir. Han Slootweg (Operational Manager at Enexis, Part-time Professor on Smart Grids at TU/e): Smart Grids supporting the energy value chain - theory and experiments
-
Dr. Stefan Küppers (Chief Technical Officer of Westnetz GmbH, an RWE company): Future Distribution Grids
-
ir. Peter van der Sluis (Program Manager Facilitating Local Energy Markets at Alliander): Smart Grids
The program will end with the public defense of the PhD thesis "Integrating Renewables in Distribution Grids; Storage, regulation and the interaction of different stakeholders in future grids" of Stefan Nykamp (Team Leader Grid Planning at Westnetz GmbH, an RWE company).
More details on the program and a web-form to register for the seminar can be found on
http://www.utwente.nl/ewi/dmmp/events/futureofenergy/.
The seminar is free of charge.
Regards and hope to see you at the University of Twente,
Prof. dr Johann Hurink & Prof. dr Gerard Smit.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.utwente.nl/ewi/dmmp/events/futureofenergy/ »
De energiesector is een van de 9 Nederlandse topsectoren die de overheid heeft aangewezen om wereldwijd toonaangevend te zijn en blijven. Op 19 september zet de energiesector een nieuwe stap met de werkconferentie Topsector Energie, Ontmoetingen met de Regio's.
lees meer
De 7 Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) zijn volop aan de slag met de innovatiecontracten voor bio-energie, wind op zee, smart grids, zonne-energie, energiebesparing gebouwde omgeving, gas en energiebesparing in de industrie. Hoe staat het met hun programma's?
Hoe ziet het Topwerk eruit in de regio’s? Welke toonaangevende voorbeelden van samenwerking hebben we in de regio’s? En hoe kunnen we van elkaar leren? Wat betekent het SER Akkoord voor de Topsector Energie? Deze vragen beantwoordt het topteam Energie graag samen met u op 19 september tijdens de derde
Werkconferentie van de Topsector Energie. De Provincie Gelderland treedt op als gastheer.
sluiten
Voor meer informatie, bezoek http://www.agentschapnl.nl/actueel/agenda/werkconferentie-topsector-energie-onverwachte-ontmoetingen »
Tijdens de jubileumeditie van An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie, wordt de portal Duurzame ICT & Energie
www.ictgaatvoorgroen.nl feestelijk gelanceerd in aanwezigheid van
vertegenwoordigers op hoog niveau van de vier betrokken stakeholdersgroepen: wetenschap, overheid, ICT-leveranciers van business en ICT-toepassing bedrijfsleven (de energiesector).
lees meer
|
|
De officiële lancering van de Portalwebsite Duurzame ICT & Energie - ICT gaat voor groen.nl vond plaats op 19 Juni 2013 tijdens An Innovative Truth V.
Deze portal over Duurzame ICT & Energie vloeit rechtstreeks voort uit het initiatief van Mark Frequin, voormalig directeur-generaal Energie en Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, zoals hij op 22 juni 2009 in de rol van dagvoorzitter plenair voorstelde tijdens de eerste editie van An Innovative
Truth.
|
Ab van der Touw - Voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V., Mark van Stiphout - Kabinetslid Eurocommissaris Günther Oettinger van Energie - Europese Commissie, Marcel Krom - CIO en Directeur International PostNL, Roel Croes - Secretaris IIP Duurzame ICT en Pier Nabuurs - Boegbeeld Topsector
Energie drukte hiervoor, op het podium van het Beatrix Theater te Utrecht, gezamenlijk op de "rode knop".
sluiten
Meer informatie is beschikbaar via www.aninnovativetruth.nl en
www.ictgaatvoorgroen.nl.